sponsoren

Norlandia
Jumbo
 
 
Hoeveel kilometer loop jij?
home  > de etten-leurse a4d

De Etten-Leurse Avondvierdaagse

Ruim 4.000 deelnemers

In 1962 was de eerste editie van de Avondvierdaagse met zo’n 150 deelnemers een feit. Inmiddels nemen er, inclusief begeleiders, ruim 4.000 wandelaars deel. Dat betekent dat maar liefst tien procent van alle inwoners van Etten-Leur mee loopt. De vierdaagse is daarmee één van de grootste wandelevenementen van West-Brabant.

Van jong tot oud

Kinderen (vanaf groep 1) en hun begeleiders, maar ook groepen of individuele zeer geoefende wandelaars en zelfs ouderen in een rolstoel leggen vier avonden lang routes van 3; 5; 10; 15 of zelfs 25 kilometer af. De routes lopen kriskras door Etten-Leur en verschillen per dag. Sinds 2016 wordt 3 avonden gestart en gefinisht bij de organiserende atletiekvereniging Achilles en op de laatste avond bij de Nieuwe Nobelaer. Het hoogtepunt is het aankomstdefilé op de slotdag. Alle wandelaars lopen op de Markt langs het bordes van het oude gemeentehuis. Onder muzikale begeleiding halen familieleden, vrienden en kennissen hen met veel enthousiasme binnen.

Vrijwilligers en sponsoren

De organisatie van de Avondvierdaagse steunt volledig op vrijwilligers. Van het driekoppige bestuur, de verkeersregelaars, de routemakers, de verzorgings- en controleposten, EHBO’ers en politie tot en met oudercomités op scholen. Allemaal zetten ze zich belangeloos in. Daarnaast bieden een groot aantal  sponsors financiële ondersteuning. Met die sponsorgelden kan de stichting het inschrijfgeld zo laag mogelijk houden.

 

avondvierdaagse etten leur avondvierdaagse-etten-leur avond4daagse etten leur avond4daagse-etten-leur wandelen etten leur wandelen-etten-leur a4daagse Etten-Leur A4D Etten-Leur avondwandelvierdaagse Etten-Leur